KESÄ 2022

Tervetuloa kesäseikkailuun!

Tältä sivulta löydät kaikki Seikkailutaidekoulun kesäleirit ja työpajat. Rullaa alaspäin niin löydät kukin leirin tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet.

Kaikkien leirien ja työpajojen opettajina toimivat seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettajat Verna Kuntsi ja Satu Sipilä. Lisätietoa opettajista ja Seikkailutaidekoulusta löydät täältä. Kiva saada sinut mukaan seikkailuun!

Kaikki Seikkailutaidekoulun kesätapahtumat toteutetaan koronaturvallisesti. Kaikki kesätoimintamme tapahtuu joko osin tai kokonaan ulkona, käsihygienia huomioon ottaen. Koronatilanne on huomioitu myös ryhmäkoossa.

Mikäli kesätapahtumistamme herää kysyttävää, vastaamme mielellämme! Kyselyt sähköpostitse osoitteeseen info(at)seikkailutaidekoulu.com.

Seikkailutaidepajat (Nurmijärvi)

4-8-vuotiaille
ma-ke 23.-25.5.2022
klo 9.00-13.30

EDIT: Tapahtuma loppuunmyyty!

Etsitkö ideaa kevät- tai luokkaretkelle? Tervetuloa viettämään huippupäivä kauniille Taaborinvuorelle koko ryhmän kanssa!

Ohjelmassa on ohjattua toimintaa Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa. Tarjolla on Seikkailutaidekoulun työpajan lisäksi mm. perinnetaitoja ja teatteria. Ohjelmaan sisältyy opastettu tutustuminen Aleksis Kiven kotiin, joka sijaitsee aivan Taaborinvuoren läheisyydessä.

Toimintapäivät sopii kevätretkikohteeksi 4-8-vuotiaille.
Osallistuminen maksaa 9,5 € /lapsi. Ryhmän mukana tulevat aikuiset pääsevät sisään maksutta.

Ilmoittautuminen vuoden 2022 toimintaviikoille on auki!

Ilmoittautuminen puhelimitse
Nurmijärven museo
puh. 040 317 2509

Lisätiedot tapahtumasta löydät klikkaamalla tästä.

Seurasaaren Seikkailutaideleiri (Helsinki)

Ilmoittautuminen tälle leirille on auki! Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

7-12-vuotiaille
ma-pe 6.-10.6.2022
klo 9-15
Hinta: 170 €. Leirin hintaan sisältyy lounas.

Tervetuloa viettämään jännittävä kesälomaviikko ulkoillen ja taiteillen Seurasaaressa!

Seurasaaressa järjestetään 7-12-vuotiaille suunnattu päiväleiri yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. Seikkailutaideleirillä leikimme, retkeilemme ja teemme seikkailuretkiä yhdessä Seurasaaressa. Tutustumme Seurasaaren museokohteisiin ja luontoon ja teemme ulkona monenlaisia taideteoksia eri tekniikoilla.

Leirillä tutustumme Seurasaaren museorakennusten arkkitehtuuriin ja pääsemme oppaan johdolla museokierrokselle. Ulkomuseon innoittamana teemme oman pienoiskylän. Opettelemme myös erilaisia majanrakennustekniikoita, aarrekartan piirtämistä ja muita seikkailutaiteen tekniikoita.

Seikkailutaiteessa yhdistyy kuvataide, ulkona liikkuminen ja ympäristön tutkiminen leikillisillä seikkailuretkillä. Seikkailutaideleiri sopii monenlaisille lapsille!

Seikkailutaideleiri toteutetaan koronaturvallisesti. Leirin opettajat ovat Seikkailutaidekoulusta ja päteviä kuvataideopettajia (TaM).

Leiri maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa Seurasaaren Seikkailutaideleiristä löydät klikkaamalla tästä.

Seikkailutaideleiri (Tuusula)

Ilmoittautuminen tälle leirille on auki! Ilmoittaudu tästä linkistä.

EDIT: Tämä leiri loppuunmyyty!

7-12-vuotiaille
ma-to 13.-16.2021
klo 10-15
Hinta: 60 euroa. Leirin hintaan sisältyy lounas.

Seikkailutaideleirillä tutkitaan Kellokoskea yhdessä seikkaillen ja taiteillen!

Seikkailuretkien pohjalta tehdään taideteoksia eri tekniikoilla kuten piirtämällä, maalaamalla ja seikkailuvalokuvaamalla. Lisäksi opetellaan majanrakennusta, aarteenmetsästystä, retkikeitinpopcornien tekemistä ja muita seikkailutaiteilijan tärkeitä taitoja. Leirin opettajina toimivat Seikkailutaidekoulun Satu Sipilä ja Verna Kuntsi.

Seikkailutaiteessa yhdistyy kuvataide, liikkuminen, leikki ja tutkimusretket. Seikkailutaideleiri sopii monenlaisille lapsille!

Leiri toteutetaan yhteistyössä Tuusulan kulttuurin kanssa. Seikkailutaideleiri toteutetaan koronaturvallisesti. Leiri sijoittuu osin ulkotiloihin.

Lisätietoa leiristä löydät klikkaamalla tästä.

Pajuhuvimaja (Seurasaari, Helsinki)

Avoimet työpajat
ma-to 20.6.-23.6.2022
klo 12-16

Majan rakennusta Seurasaaren ulkomuseossa!

Majojen rakentaminen on kesäistä tekemistä! Tervetuloa kesäkuussa Seurasaaren ulkomuseoon rakentamaan kanssamme suurta pajuhuvimajaa, joka on saanut innoituksensa Seurasaaren ulkomuseon huvimajoista. Pajuhuvimajaa rakennetaan neljän päivän ajan 20.–23.6. klo 12–16. Paikan päällä voi joko piipahtaa tai rakentaa majaa pidempään – osallistua voi vaikka joka päivä! Työpajaan voivat osallistua kaikki, lapsista aikuisiin. Alle 10-vuotiaat lapset aikuisen seurassa.

Pajua on punottu esihistoriallisista ajoista alkaen monenlaisiin tarpeisiin. Tässä työpajassa pääset kokeilemaan helppoa ja hauskaa pajunpunontaa. Majaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa, ja rakentamista opettavat Seikkailutaidekoulun opettajat Verna Kuntsi ja Satu Sipilä.

Työpajapäivät toteutetaan yhteistyössä Kansallismuseon kanssa.

Eväsretkimaja (Espoo)

Vapaa pääsy! Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Avoimet työpajat
ti-pe 28.6.-1.7.2022
klo 10-13

Seikkailutaidekoulu valtaa Lasten kulttuurikeskus Auroran kesäpihan! Pidämme viikon aikana neljä non-stop työpajapäivää, jonne voit tulla juuri sinulle sopivaan aikaan.

Työpajassa rakennetaan yhdessä eväsretkimaja. Pääset harjoittelemaan naulaamista, solmimista, sahaamista ja muita majanrakennustaitoja. Maja suunnitellaan yhdessä täydelliseksi kaupunkiretkeilijän levähdys- ja välipalapaikaksi Auroran pihalle. Työpajaviikko huipentuu eväsretkijuhlaan majassa. Pakkaa vaikka pillimehu mukaan!

Kesäpihan työpajat suunnitellaan kaikenikäisille sopiviksi, joten mukaan saa tulla koko perheen kanssa. Työpajat toteutetaan koronaturvallisesti. Toiminta sijoittuu ulkotiloihin, käsihygienia huomioon ottaen. Huom! Työpaja sopii erinomaisesti myös aikuisille, joten et voi olla yli-ikäinen tähän työpajaan!

Työpajapäivät toteutetaan yhteistyössä Lasten kulttuurikeskus Auroran kanssa.

Seikkailutaideleiri Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa (Helsinki)

Huom! Tämä leiri on loppuunmyyty. Voit ilmoittautua varapaikoille sähköpostitse info(at)seikkailutaidekoulu.com.

Ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla tästä linkistä.

7-12-vuotiaille
ma-ke 8.-10.8.2022
klo 10-15
Hinta: 115 €

Tervetuloa mukaan kesän jännittävimmälle leirille, jossa yhdistyy seikkailutaide ja luonnontiede!

Seikkailutaideleirillä tehdään joka päivä tutkimusretki Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan ja sen lähiympäristöön! Retkien innoittamana teemme ulkona monenlaisia taideteoksia, kuten jättimäisiä maalauksia ja pikkuruisia veistoksia. Lisäksi tutustumme leirillä puutarhan aarteisiin sekä puhumme luonnon monimuotoisuudesta ja kasvien etäsuojelusta. Mutta missä piileskelee Puron väki ja kuka kumma on Metsän hallitsija?

Lisäksi leirillä opetellaan majan rakentamista, retkikeittimen käyttöä, leikkejä ja kaupunkiluontoseikkailijan taitoja!

Leiripäivien aikana pidetään evästauko, ota siis omat eväät mukaan. Leiripäivät vietetään kokonaan ulkona.

Seikkailutaiteessa yhdistyy kuvataide, liikkuminen, leikki ja tutkimusretket. Seikkailutaideleiri sopii monenlaisille lapsille.

Leiri toteutetaan Seikkailutaidekoulun ja Luomuksen yhteistyönä. Leirin opettajina toimivat seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettajat Verna Kuntsi ja Satu Sipilä.

Seikkailutaideleiri toteutetaan koronaturvallisesti.

HUOM! 

Seikkailutaideleirille voit ilmoittautua myös sähköpostitse: info(at)seikkailutaidekoulu.com

Sähköposti-ilmoittautuminen maksetaan laskulla.

Peruutusehdot:

Leiripaikan voi peruuttaa maksutta 31.7.2022 mennessä. Jos leiripaikka perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia leirin hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen leirin alkua, ilmoittautujalta peritään koko leirimaksu. Peruuntumistapauksissa osallistumismaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: info(at)seikkailutaidekoulu.com