KESÄ 2023

Tervetuloa kesäseikkailuun!

Tältä sivulta löydät kaikki Seikkailutaidekoulun kesäleirit ja työpajat. Rullaa alaspäin niin löydät kukin leirin tai työpajan tarkemmat tiedot ja mahdolliset ilmoittautumisohjeet.

Kaikkien leirien ja työpajojen opettajina toimivat seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettajat (TaM) Verna Kuntsi ja Satu Sipilä. Lisätietoa opettajista ja Seikkailutaidekoulusta löydät täältä. Kiva saada sinut mukaan seikkailuun!

Mikäli kesätapahtumistamme herää kysyttävää, vastaamme mielellämme! Kyselyt sähköpostitse osoitteeseen info(at)seikkailutaidekoulu.fi.

Runoaarteenmetsästys Taaborin toimintapäivillä (Nurmijärvi)

4-8-vuotiaille
ti-to 23.-25.5.
klo 9.00-13.30

Nurmijärven museon järjestämillä Taaborin toimintapäivillä luvassa ohjattua toimintaa Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa. Tarjolla Seikkailutaidekoulun Runoaarteenmetsästyksen lisäksi mm. perinnetaitoja ja teatteria. Ohjelmaan sisältyy opastettu tutustuminen Aleksis Kiven kotiin, joka sijaitsee aivan Taaborinvuoren läheisyydessä.

Toimintapäivät sopivat kevätretkikohteeksi 4-8-vuotiaille. Osallistuminen maksaa 10 € /lapsi. Ryhmän mukana tulevat aikuiset pääsevät sisään maksutta.

Lisätietoihin ja ilmoittautumiseen pääset tästä.

Seurasaaren Seikkailutaideleiri (Helsinki)

Kuva: Suomen kansallismuseo / Onni Vesa

HUOM. Tämä leiri on täynnä.

Ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

7-11-vuotiaille
ma-pe 5.-9.6.2023
klo 9-15
Hinta: 210 €. Leirin hintaan sisältyy lounas.

Kesällä 2023 Seikkailutaidekoulu järjestää yhteistyössä Seurasaaren ulkomuseon kanssa lapsille oman kesäleirin, jossa leikitään, tehdään kuvataidetta, liikutaan ulkona ja tutkitaan vihreää saarta seikkailuretkillä. Leiri järjestetään maanantaista perjantaihin 5.-9.6.2023.

Leirillä Seurasaaresta tulee lasten oma valtakunta, ja päivät vietetään pääosion ulkona saaren kesäisessä vihreydessä. Lapset pääsevät tutustumaan ulkomuseossa omin päin sekä oppaan seurassa satoja vuosia vanhoihin ja aitoihin rakennuksiin: punamultataloihin, aittoihin, savupirtteihin ja torppiin. 

Vanhat rakennukset ja luonto inspiroivat tekemään ulkona monenlaista hauskaa ja leikkisää taidetta: Ulkomuseon taloista tehdään oma pienoiskylä, ja lisäksi rakennetaan majoja. Seurasaaren luonto on mitä otollisin aarrekarttojen piirtämisen opettelulle. Lisäksi tehdään ikiomat ruokokynät. 

Seikkailutaideleiri sopii monenlaisille lapsille. Tervetuloa viettämään hauska kesälomaviikko Seurasaareen!

Kokemuksia vuoden 2022 Seurasaaren Seikkailutaideleiriltä:

”Oli kiva, että lapselle löytyi leiri, jossa yhdistyivät ulkoaktiviteetit ja taiteilu. Oli ilo huomata, että lapsi lähti hyvillä mielin ja innoissaan joka päivä kohti Seurasaarta.”

”Maailman paras leiri, ihanat ohjaajat ja ruokakin oli tosi hyvää. Tekeminen oli mielekästä. 5/5!!”

Kansallismuseon Seikkailutaideleirit (Helsinki)

Kuva: Suomen kansallismuseo / Onni Vesa

HUOM. Kansallismuseon seikkailutaideleiri I on täynnä.

Ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

LEIRI I: ma-pe 12.-16.6.2023 (5 pv)
7-11-vuotiaille
klo 9-15
Hinta: 210 €. Leirin hintaan sisältyy lämmin lounas ja välipala.

LEIRI II: ma-pe 19.-22.6.2023 (4 pv)
7-11-vuotiaille
klo 9-15
Hinta: 180 €. Leirin hintaan sisältyy lämmin lounas ja välipala.

Kesällä 2023 Seikkailutaidekoulu järjestää yhteistyössä Kansallismuseon kanssa lapsille kaksi kesäleiriä, joissa leikitään, tehdään kuvataidetta, ulkoillaan Kansallismuseon vihreässä puistossa sekä tutkitaan museota seikkailuretkillä. Leirit pidetään kesäkuussa 12.-16.6.2023 ja 19.-22.6.2023.

Kansallismuseon leireillä museoon tutustutaan niin sisältä kuin ulkoakin: lapset pääsevät seikkailemaan museon näyttelyissä, jonka jälkeen he tekevät omia taideteoksiaan kaiken museossa näkemänsä ja kokemansa innoittamina. Leireillä ulkoillaan myös paljon päivänpaisteessa Kansallismuseon suojaisassa ja vihreässä puistossa.

Kansallismuseon näyttelyt sekä linnamainen arkkitehtuuri ruokkivat pikkuisten mielikuvitusta – paikka on kuin tehty leikkisälle taiteen tekemiselle! Historia ja kulttuuriperintö tulevat lähelle lapsia, kun he kiertelevät museossa, tekevät jättimaalauksia ja rakentavat Kansallismuseon puistoon judendtyyliä henkivän majan. Jännittäviä ovat myös aarreleikit, joissa ihmetellään, löytyyköhän museon pihasta jotain piilotettua.

Kansallismuseon kesän vaihtuva näyttely, Kesytön taide, sopii myös leirin taideohjelmaan täydellisesti: se innostaa lapsia kesyttömään, villiin ja mielikuvitukselliseen taiteen tekemiseen.

Seikkailutaideleiri sopii monenlaisille lapsille. Tervetuloa viettämään hauska ja monipuolinen kesälomaviikko Kansallismuseossa!

MAjanrakennus-työpaja (Turku)

ke 28.6.2023
klo 13:00 – 18:00

Paikka: Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Seikkailupuiston leikkipuistoalue.

Kaupunkiretkeilijät kuulolle! Tässä koko perheen työpajassa rakennetaan päivän ajaksi lasten oma majapaikka, jossa voi leikkiä, taiteilla ja loikoilla!

Työpajassa pääset testaamaan majasolmujen solmimista, laavun ja kodan rakentamista sekä retkikeittimen käyttöä. Majanrakentamisen yhteydessä teemme myös seikkailutaidetta retkipiirustellen.

Työpaja on maksuton ja toimii non-stoppina ilman ilmoittautumisia. Työpaja sopii kaiken ikäisille, alle 9-vuotiaat osallistuvat oman aikuisen kanssa.

Työpaja järjestetään yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kanssa.

Seikkailutaidepaja perheille (Nurmijärvi)

pe 30.6.2023
5-10-vuotiaille aikuisen kanssa
klo 12:00 – 14:00
Hinta: 10 €/lapsi.

Työpajassa tutustutaan Taaborinvuoren Honkametsän luonnonsuojelualueeseen ja eri puulajeihin leikkisän seikkailutaidepolun avulla. Lisäksi tehdään itse erilaisia piirustus- ja maalausvälineitä puusta ja harjoitellaan niiden käyttöä. Näillä itse valmistetuilla välineillä piirtäen tallennetaan kesäisiä tunnelmia metsäseikkailuilta!

Ilmoittautumiset ja lisätietoa Nurmijärven museo, 040 317 2509.

Seikkailutaideleirit Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa (Helsinki)

Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa järjestetään tänä vuonna kaksi leiriä 7-11-vuotiaille. Seikkailutaideleirit toteutetaan ke-pe 2.-4.8.2023 klo 10-15 ja ma-ke 7.-9.8. klo 10-15. Leirit ovat samansisältöisiä.


Kumpulan Seikkailutaideleirit 2023:

LEIRI I: ke-pe 2.-4.8.2023
7-11-vuotiaille
Paikka: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Tämän leirin ilmoittautumiseen pääset tästä.

LEIRI II: ma-ke 7.-9.8.2023
7-11-vuotiaille
Paikka: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Tämän leirin ilmoittautumiseen pääset tästä.


Tervetuloa seikkailua, taidetta, leikkiä ja luonnontiedettä yhdistävälle kesäleirille!

Seikkailutaideleirillä tutkimusretkeillään Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ja sen lähiympäristössä. Retkien ja puutarhan inspiroimana teemme ulkona taideteoksia monenlaisin tekniikoin: piirrämme aarrekarttoja, rakennamme majoja ja maalaamme jättimaalauksia. Leirillä puhumme luonnon monimuotoisuudesta ja tutustumme geologiaan sekä kasvien etäsuojeluun. Lisäksi leirillä opetellaan retkikeittimen ja kompassin käyttöä ja muita kaupunkiluonnossa tarvittavia seikkailun taitoja, leikkimistä unohtamatta!

Leiripäivät vietetään kokonaan ulkona, joten säänmukainen pukeutuminen on tärkeää. Leiripäivien aikana pidetään evästauko, ota siis omat eväät mukaan. Leirin hinta on 120 €.

Leiripaikka Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2, Helsinki. Lisätietoa kasvitieteellisestä puutarhasta löydät täältä.

Leirit järjestetään yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa. Leirin opettajina ovat seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettajat Verna Kuntsi ja Satu Sipilä. Lisätietoa opettajista ja Seikkailutaidekoulusta löydät klikkaamalla tästä.

Osallistujat otetaan leirille ilmoittautumisjärjestyksessä. Molempien leirien maksimimäärä on 20 leiriläistä.

Huom! Leiripaikan voit varata myös sähköpostitse info(at)seikkailutaidekoulu.fi. Sähköpostitse varattu leiripaikka maksetaan laskulla.

Leiripaikan voi peruuttaa maksutta 24.7.2023 mennessä. Jos leiripaikka perutaan tämän jälkeen, peritään 50 prosenttia leirin hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen leirin alkua, ilmoittautujalta peritään koko leirimaksu. Peruuntumistapauksissa osallistumismaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Peruutukset: info(at)seikkailutaidekoulu.fi.